¿Qué lecturas os seducen más?

domingo, 28 de marzo de 2010

La commemoració del Dia Mundial de la Poesia 2010, a l'Ateneu Terrassenc


El passat dimarts 23 de Març d'enguany se celebrà el Dia mundial de la poesia a l'Ateneu Terrassenc, la històrica entitat terrassenca.
Des dels seus inicis, al capdevant de figures com Marinel·lo Bosch o Soler i Palet, l'Ateneu ha sigut un símbol de cultura i nucli d'acadèmics i gent compromesa amb la societat, i un bressol d'erudició que abasteix més enllà dels límits de la pròpia ciutat.



A la fotografia: Cèlia Ros i el seu piano, durant la inauguració de l'acte.














Al més bell estil popular, on un sentiment tan primari com necessari en els nostres dies com pot ésser la idea d'agermanament i companyonia de la que en són partíceps els socis, amics i públic que assiteix regularment als actes que es fan a l'Ateneu; de nou, aquesta vegada, juntets, en una rotllana diferent a l'habitual, formada per files de cadires i una sala que es quedà atapeida al final de l'esdeveniment, es dugué a terme un audició que s'assemblà més a un concert d'Ovidi Montllor que a un recital poètic en tota regla que és el que, en sí, es pretenia.




A la fotografia: Jaume Creus, recitant alguns poemes del seu últim llibre de poesia, “Suite dels Bons Amors”, el qual enamorà amb els seus versos i la seva generositat de lletraferit, a un públic que, poc a poc, s'anava trobant com el mateix Creus digué abans del seu recital, “com a casa”.




I és que tres foren els elements que regalaren les orelles dels assistents; de bones a primeres, la pianista Cèlia Ros, del conservatori municipal de Terrassa, encetà l'acte amb una peça de Frédéric Chopin, en motiu del seu bicentenari. Més tard, els poetes Jaume Creus i Àngel Brichs, ambdós membres de l'AELC, llegiren alguns poemes i d'alguns poetes catalans famosos (com Papasseit, Màrius Torres o Josep Carner); i finalment, com a cloenda, el cor Ars Música cantà quatre cançons, tancant l'acte amb la que més elogis rebé: “Senyor Sant Jordi”, de Salvador Espriu.





A la fotografia: Àngel Brichs, en un moment de l'acte, recitant un poema molt aplaudit pel públic de l'acte: “La mala terra”. Aquest poema es va publicar en aquesta pàgina ara fa unes setmanes; qui el vulgui llegir, ho pot fer clicant en el següent enllaç: http://literaturadart.blogspot.com/2010/02/la-mala-terra-poema.html




Una manera, si més no, encara que ens trobem a Març, d'anunciar una fita tant cabdal per a la literatura com símbol important de la tradició catalana, que en pocs dies ens caurà a sobre carregat, també, de molta poesia, com cada any.




Fotografies seguides: La coral Ars Música, en la cerimònia de cloenda.














Fonts (text i imatges):

Vocalia d'Acció literarària i filològica de l'Ateneu Terrassenc


No hay comentarios:

Related Posts with Thumbnails

Archivo de blog

Espacios publicitarios: