¿Qué lecturas os seducen más?

martes, 27 de abril de 2010

L'Ateneu Terrassenc: humanisme egarenc per al segle XXI


“Estimo Catalunya i, per això, estimo Terrassa, perquè Catalunya no és una abstracció sinó que es concreta en cadascuna de les seves ciutats i de la gent que hi viu, hi treballa i hi té il·lusions i esperances”.
Josep Rull i Andreu
.




A la foto: Membres de l'Ateneu Terrassenc, l'ONG Ayuda-Directa i del Club Natació Terrassa entregant llibres als nens i nenes ingressats a l'Hospital de Terrassa per Sant Jordi.







En els últims dos anys, l'Ateneu Terrassenc s'ha convertit en una de les associacions terrassenques amb més presència cultural de la ciutat. Enguany ho ha tornat a demostrar per St. Jordi, aplegant tot un seguit d'autors i autores nacionals i locals, com ara l'historiador Josep Puy i Juanico, el periodista manresà Genís Sinca o el col·laborador d'aquesta pàgina, Àngel Brichs, que aquest any estrenava -encara recent- la seva 2a edició de l'assaig "El Neomodernismo literario". Tot i que els autors de la ciutat han estat els veritables guanyadors d'aquest St. Jordi -Vicenç Villatoro o el mateix Josep Puy, entre d'altres- gràcies a la inestimable tasca d'una de les vocalies més prolífiques de l'Ateneu, la Vocalia d'Acció literària i filològica, encapçalada per l'escriptor Àngel Brichs i Papiol, ha fet possible la vinguda d'escriptors nacionals, com el novel·lista valencià Ramón Cerdá o l'escriptora madrilenya Blanca del Cerro, consolidant-se aquesta entitat, en aquest 2010, com una de les associacions egarenques preconitzadores d'un ideal més propi d'aquells prohoms il·lustres que la fundaren: l'humanisme.



Fotografia: L'escriptor i membre de la Junta directiva de l'Ateneu Àngel Brichs amb l'escriptora Blanca del Cerro, una de les convidades a signar llibres a la parada de l'Ateneu per aquest Sant Jordi.



















Fotografia: L'escriptor ontinyení Ramón Cerdá Sanjuán, un dels èxits de la parada de l'Ateneu durant aquest Sant Jordi, signant llibres pel matí a la Plaça Vella.














“Tot i que Àngel Brichs no vol ni ha volgut mai que li brindéssim cap homenatge -fet que sabem de bona font, coneixent-lo bé com el coneixem- volem “destacar-lo” aquí com un d'aquells personatges inquiets i humils, però amb gran empenta i determinació, que han fet de l'Ateneu una entitat solidària i ben cohesionada -culturalment parlant-, reeixint en aquella altra època daurada que el veié néixer”.
LDM






Fotografia: A partir de les cinc de la tarda “la Vella” s'omplí de gom a gom, tot provenint-se d'un ambient festiu que s'esmerçava per fintar un cel tapat que amenaçava tempesta, plojim del qual no entrà en escena, permetent gaudir a la gent d'una diada amb tot el seu esplendor.










D'altra banda, i per a concloure la síntesi particular que ha fet LDM d'aquest Sant Jordi 2010 cal dir que, malgrat la davallada en la venda de llibres durant aquest any i per aquest mateix Sant Jordi, dos han estat els aspectes més o menys destacables que han resumit la lectura que la majoria de crítics han fet d'aquest últim: el naixent interès pel llibre digital (e-book) i la vessant digital d'un format literari que abasteix des del bloc fins les comunitats o xarxes literàries més diverses i, pel que fa al paper, l'èxit dels assaigs d'autoajuda o sobre PNL, aquest any abanderats per un volum que pot convertir-se en tot un llibre de culte: "El viatge al poder de la ment" de l'escriptor i investigador científic Eduard Punset.




Fotografia: L'escriptora i autora de la novel·la "Soy la Tierra", Blanca del Cerro, signant exemplars del seu llibre.














.
Copyright:


Reportatge:
LITERATURA DEL MAÑANA©



No hay comentarios:

Related Posts with Thumbnails

Archivo de blog

Espacios publicitarios: